Hieronta

KEHONHUOLTO

Kuntohuoltamosta saat asiakkaaseen paneutuvaa klassista hierontaa, urheiluhierontaa, kehonhuollon opastusta, urheiluteippausta ja kinesioteippausta.Uutuutena valikoimassa Kalevalainen jäsenkorjaus, jota opiskelen kolmatta vuotta.

Tavoitteenani on paitsi rentouttaa lihaskireys, myös auttaa löytämään sen syyt. Sinun hyvinvointisi ja kivuttomuutesi on minulle paras mahdollinen palkkio työstäni.
Tarvittaessa käytän apunani yhteistyöverkostoni spesialisteja, kuten esimerkiksi osteopaatti, kiropraktikko tai fysioterapeutti.

Koska olen koulutettu hieroja, kehon anatomia ja lihasten toiminta ovat minulle perinpohjaisesti tuttuja. Tämä auttaa minua työssäni personal trainerinä. Toisaalta ravitsemus vaikuttaa suuresti lihasten toimintaan, ja Diplomi Ravintoneuvojana osaan nähdä asiasta tämänkin puolen.

lue lisää hieronnasta

Hieronnan tarkoituksena on kudosten aineenvaihduntaa parantamalla rentouttaa lihaskudosta tai jännekudosta, ja helpottaa kiputilaa. Niitä voivat aiheuttaa staattinen työasento (tai harrasteasento), esimerkiksi näyttöpäätetyöskentely, autolla ajo, tai harrastuksista vaikkapa tarkkuutta vaativat käsityöt. Lisäksi kireyden syynä voi olla jatkuvasti samansuuntaisina toistuvat liikkeet tai vammojen, sairauksien tai synnynnäisten syiden aiheuttama kehon virheasento.

Hierontaa voidaan käyttää rentouttavana ja kiputiloja ehkäisevänä hoitona silloin tällöin.
Jos kivut ovat jatkunet pitkään, kannattaa hierontaa ottaa kuuriluontoisesti. Alkuun tämä tarkoittaa yleensä kahden, kolmen viikon jaksoa, jonka aikana hieronnassa pyritään käymään kaksikin kertaa viikossa. Näin hieronnan avaama lihaskudos ei pääse jäykistymään uudestaan lähtötilaansa, vaan kudosta saadaan pehmitettyä kerta kerralta.

Hieronnan lisäksi hoidoissa apukeinona on passiivinen venyttely. Lisäksi opetellaan kädestä pitäen kotona tehtävää venyttelyä ja liikkeitä, joilla lihaksia saadaan jatkossa pidettyä auki.

Urheiluhieroja hallitsee klassisen hieronnan. Tämän lisäksi hän on koulutuksensa kautta erikoistunut eri urheilulajien mukanaan tuomiin tyypillisiin lihasvaivoihin sekä rasitusvammoihin. Urheiluhierontaa käytetään myös ennen urheilusuoritusta lihaksia valmistelevana ja herättelevänä käsittelynä. Urheilusuorituksen jälkeen hieronnalla voidaan rentouttaa lihaksia. Harjoittelukaudella lihaskireyksiä voidaan poistaa muokkaavalla, syvemmälle vaikuttavalla hieronnalla.

Kun valitset hierojaa varmistu, että hän on näyttötutkinnon hyväksytysti suorittanut, Valviran rekisteröimä Koulutettu Hieroja. Linkki Valviran Terhikki-tietokantaan ohessa. https://julkiterhikki.valvira.fi/Default.aspx?lang=fi
. Katso esim. Partanen Pia, hieroja.


Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko kehon läpikäyntiin lihaskalvoja käsittelemällä, ja nivelten liikeratoja hellävaraisesti avaamalla. Hoidossa tasapainotetaan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka.
Se sopii erinomaisesti selkävaivoista kärsiville, sekä esim. kyynärvarsien tennis- ja golfkyynärpäävaivoihin ja polvi- ja  nilkkavaivoihin.

Käytän hieronnassa ihoasikin helliviä kasviöljyjä aina, kun se on mahdollista. Allergisille asiakkaille tarjolla on korkealaatuisia mineraaliöljyjä. Huolehdin kehostasi ja ympäristöstämme myös käyttämällä ekologisia pesu- ja puhdistusaineita.