Tietosuoja Kuntohuoltamolla.

 

Päivitetty 25.2.2019

Rekisterin pitäjä:
T:mi Kuntohuoltamo
y-tunnus 2972637-2
Metsäpurontie 19-21
00630 Helsinki
puh 0403267111
e-mail edi@kuntohuoltamo.fi

(Tarkemman tietosuojarekisterin saat nähtäväksesi meiltä milloin haluat.)

Kuntohuoltamolla tietoa kerätään kolmeen tarkoitukseen.

 

Se virallinen = Potilasrekisteri

Tämä osio koskee kaikkia asiakkaitamme. Rekisteröityjen terveydenhuollon ammattilaisten keräämiä potilastietoja säädellään lailla.  Sosiaali- ja terveysministeriön asetus potilasasiakirjoista säätelee sen, mitä tietoja keräämme. Tietojasi saa käyttää vain hoitoosi osallistuva henkilö. Potilaskertomus (=kuvaus hoidostasi) tehdään etenevästi jokaisen käyntisi yhteydessä sitä täydentäen. Se on siis se, jota jäämme naputtelemaan kun hoitosi loppuu.

Tekemämme alkukyselykin on laissa säädelty: ” Potilaskertomuksessa tulee olla seuraavat perustiedot: 1)
potilaan nimi, syntymäaika, henkilötunnus, kotikunta ja yhteystiedot”.

Lisäksi kyselemme tietoja mahdollisista sairauksista tai vammoista. Osin tässä on kyse nykyisten vaivojesi hoidossa. Nilkan murtuminen viisi vuotta sitten saattaa vaikuttaa tämän päivän alaselkäkipuihisi. Toisaalta tietyt perussairaudet (verenpaine, rytmihäiriöt, osteoporoosi tai vaikka migreenialttius) vaikuttavat hoitoon ja sen kulkuun.

Laki potilaan asemasta ja oikeuksista määrittelee luvussa neljä vaatimukset potilasasiakirjojen ja muun hoitoon liittyvän materiaalin luovuttamisesta. Myös potilasasiakirjojen säilytysajoista on säädetty erillisellä asetuksella.

Potilasasiakirjat ovat luottamuksellisia, ja emme saa luovuttaa niissä olevia tietoja ilman sinun kirjallista suostumustasi kolmansille osapuolille. Suullisella luvallasi voimme kuitenkin antaa tietojasi toiselle hoitavalle yksikölle/henkilölle, esim. fysioterapeutille, osteopaatille tai kiropraktikolle.

Lisäksi tietyissä poikkeustapauksissa tietoja voi välttämättömin osin luovuttaa viranomaiselle.

Potilasasiakirjoja säilytetään sähköisesti Valviran hyväksymän Ajas-asiakastiedon palvelussa. Ajaksen kautta kulkee myös verkkoajanvarauksemme (jossa kysytään samoja yhteystietoja kuin potilasasiakirjoissa). Kun varaat ajan Kuntohuoltamolle ensimmäistä kertaa, yhteystietosi siirtyvät suoraan asiakaskorttiin, eikä meidän tarvitse kysyä niitä uudestaan.

 

Yksilöimättömät

Kuntohuoltamon verkkosivut keräävät evästeitä sivujen käytön analysointiin. Emme kerää yksilöityjä tietoja, emme todellakaan markkinoi kohdennetusti, vaan lähinnä pyrimme yleisellä tasolla selvittämään, minkälaiset jutut teitä kiinnostavat, ja mitä tietoa haetaan eniten.

 

Ne epäviralliset:

Asiakaskirjeemme tehdään MailChimp -palvelulla, ja sinne pääsy on ainoastaan Edillä. Palvelu on salasanan takana. Kerätty tieto on sähköpostiosoite.

Jokaiselta asiakkaaltamme on kysytty lupa kirjeen lähettämiseen. Listalta voi helposti halutessaan poistua kirjeen loppuosassa olevaa linkkiä klikkaamalla. Yhtä helppoa on tilata kirje: Tilauslinkki löytyy Kuntohuoltamon nettisivuilta, etusivun alareunasta. Asiakaskirjeen lisäksi Kuntohuoltamolla on Facebook-sivu, jossa ilmoittelemme tarjouksista, kilpailuista, vapaista ajoista, ja kerromme yleishyödyllisistä / kiinnostavista kehonhuoltoon liittyvistä asioista. Facebook- sivua voit seurata / tykätä sivusta täysin oman harkintasi mukaan. Sanomattakin on selvää, ettemme anna tai myy asiakastietojamme kolmansille tahoille.